banner_natury.nl

Donderdag 1 juni: Naaktwandeling via de ‚Traumschleife Georgi-Panorama‘ [2 juni 2017]

Nadat we in het gebied van de ‚droomlus‘-wandelroutes (Saarland-Hunsrück) waren aangekomen, kozen we als opwarmertje voor de Georgi-Panoramaweg bij Losheim met een aantal mooie uitzichten en een 360°-panorama. ’s Namiddags sloten we onze activiteit af met een bezoek aan een lunchroom in Merzig, om daarna in de biertuin van het ‚Merziger Brauhaus‘ te genieten van een stevig avondeten.

Traumschleife Georgi-Panoramaweg
Traumschleife Georgi-Panoramaweg

Vrijdag 2 juni: ‚Traumschleife Beckinger Saar-Blicke‘ [3 juni 2017]

Bij 27 graden en veel zon hebben we 14 km door een afwisselend landschap gewandeld, waarbij we steeds weer opnieuw in de verte de industrie langs de Saar te zien kregen: fabrieken, centrales, mijnschachten en nog veel meer.

Maar ook een opvallend groen insect, waar niemand de naam van kende, trok de aandacht. En zoals altijd lieten een paar blote wandelaars zich de gelegenheid niet ontgaan, een duik te nemen in het nog koele water van een beek.

’s Avonds ontdekten we in Merzig het Italiaanse restaurant ‚Sant'Angelo‘, waar de fijnproevers onder ons ofwel een excellente filet de bœuf (bleu) in sauce barolo of een visschotel voorgezet kregen waarbij zelfs het zalmfilet van binnen nog zacht, mals en zeer smakelijk was.

Addendum [4 juni 2017]:
Het insect dat we hebben gezien, was een gouden tor.
Hartelijk dank, Axel G., voor deze informatie!

Zaterdag 3 juni: ‚Traumschleife‘-route door 2 delen met Weiskirchen als startpunt [3 juni 2017]

Hoewel het weerbericht voor ‘s middags bij 24 graden met regen en onweer dreigde, bleef het ondanks de wisselende bewolking droog. Dus konden we zoals gepland de wandeling door twee dalen zonder problemen maken. De ‚Zwei-Täler-Weg‘ vormt de verbinding tussen het dal van de Hölzbach bij Losheim-Waldhölzbach met dat van de Holzbach bij Weiskirchen.

Om niet over de eigenlijke route door het dorp Waldholzbach te moeten lopen hebben we een kleine omweg gemaakt. Toch waren er een paar verraste reacties van kleine groepjes wandelaars die ons tegemoet kwamen en nog nooit van textielvrij wandelen hadden gehord. Maar we kregen op onze vriendelijke groet van allemaal een al even vriendelijke reactie, terwijl we ook een paar vragen konden beantwoorden.

Een discussie over beukenbladeren
Een discussie over beukenbladeren

Na de uitstekende ervaring van gisteren brachten we de avond ook nu weer door bij ‚Sant' Angelo‘, de Italiaan die ons ook vandaag weer producten van grote klasse serveerde.