banner_natury.nl

Eén van de talrijke vele spontane, positieve reacties van de geklede wandelaars en mountainbikers die de blote wandelaars op Pinksterzondag 4 juni op de Rothaarsteig in het Sauerland tegenkwamen was: „Dat is pas echt exotisch …!“.

De 37 naaktwandelaars, waaronder 5 vrouwen, waren tegen het eind van de ochtend vanaf de parkeerplaats bij de Rhein-Weser-Turm voor hun inmiddels alweer veertiende Pinksterwandeling van start gegaan. Vrijwel alle wandelaars liepen aanvankelijk ‚incognito‘, want ze hielden hun kleren aan omdat het nog behoorlijk koel was en er een koude wind stond. Maar omdat de zon steeds beter doorbrak, ging geleidelijk de één na de ander uit de kleren.

De initiatiefnemer, Horst K., had er zoals steeds alles aan gedaan om ook deze wandeling, die zo’n 15 km lang was, tot een geslaagde onderneming te maken. En dat is hem prima gelukt.

Dankzij de kaart weten we wat we in de verte ontwaren.
Dankzij de kaart weten we wat we in de verte ontwaren.

De route leidde naar de Margaretenstein en vandaar langs heel wat prachtige vergezichten, waarbij in de verte vooral het Hundemdal en het stadje Schmallenberg opvielen, om uiteindelijk via het uitgestrekte bosgebied weer terug te keren naar de Rhein-Weser-Turm, waar de meesten van de deelnemers de dag zoals gebruikelijk met een gezellig maal afsluiten. Deze keer in het restaurant van de uitzichttoren zelf.

 – Verslag: Guido; foto’s: Horst K.