banner_natury.nl

Zondag 28 mei: Klimmen in de hitte naar de Drachenfels [28 mei 2017]

Bij 30 graden is een internationale groep naturisten door de Hunsrück gewandeld en heeft ondanks de hoge temperaturen de Drachenfels beklommen. Op de platte rots waren ook heel wat geklede wandelaars die van het uitzicht genoten.

Op weg naar de zuidelijke uitzichtrots
Op weg naar de zuidelijke uitzichtrots

Na de afdaling (300 meter ononderbroken omlaag) werd er genoten van ijs of taart in het bosrestaurant ‚Saupferch‘, waarna de wandelaars nog eens 7 km moesten wandelen over een route bergop naar de parkeerplaats. Des te beter smaakten ’s avonds dan ook de koele drankjes en het lekkere eten in hotel ‚Zum Hirsch‘ in Ramsen.

Maandag 29 mei: In je blootje de Donnersberg op [29 mei 2017]

De Donnersberg is met z’n 685 meter de hoogste berg in de Pfalz. Op 29 mei werd de berg door 5 blote wandelaars beklommen. Het was ook nu weer bijna 32 graden en de vermoeiende beklimming zorgde dan ook voor heel wat zweetdruppels. Maar het uitzicht vanaf dit hoogste punt van de Pfalz maakte alles weer goed.

De top van de Donnersberg is bereikt:
Wandelen over de 'Pfälzer Höhenweg'  De top van de Donnersberg is bereikt.

Nadat we de Ludwigsturm hadden beklommen en hier van het weidse uitzicht hadden genoten, konden we in ons blootje een ijsje eten en koffie drinken. Daarbij kwamen we tijdens ons praatje met de verkoper in de kiosk heel wat over de omgeving en de attracties in de buurt te weten. Na de versnapering ging het steil bergaf terug naar de parkeerplaats, waarbij we onderweg nog een aantal kunstwerken konden bewonderen die gewijd waren aan het verleden van de Donnersberg als keltische nederzetting. Bij de Adlerbogen, waar hanggliders en parasailers de lucht in gaan, stopten we nog een laatste keer voor een rustpauze.

Dinsdag 30 mei: Blote wandeling met start in Eulenbis (district Kaiserslautern) [30 mei 2017]

Eulenbis is een klein dorpje in het district Kaiserslautern en de startplaats voor de wandeling van vandaag. De oudste onder de groep wandelaars had al gauw in de gaten dat het terrein eigenlijk iets te veel van zijn lichamelijke condities zou gaan vergen en dat de andere deelnemers dus heel vaak op hem zouden moeten wachten. Daarom splitste hij zich af en ging op zoek naar een makkelijker te bewandelen route.

Al gauw verschenen er donkere wolken aan de westelijke hemel en na ene paar minuten ontwikkelde zich een flink onweer met donder, bliksem en felle regen. Maar al na 20 minuten was de bui over en werd de tijdelijk afgekoelde lucht weer door de zon opgewarmd. In die stilte na de storm zagen we een ooievaar over het weiland wandelen en de grond afspeuren naar voer.

Woensdag 31 mei: Naaktwandeling bij ruïne Falkenstein [1 juni 2017]

Ruïne Falkenstein was start- en eindpunt van een blote wandeling alweer onder hoogzomerse weersomstandigheden. De spannendste pauze was bij de ‚Weiße Grube‘, een oude mijningang die ook nu nog toegankelijk is.

In de omgeving vind je diverse resten van de traditionele winning van ijzer, andere ertsen en edelstenen die hier vroeger, voor een deel gedurende eeuwen, heeft plaatsgevonden. Behalve diverse oude mijngangen waren ook Kronenbuche, de ruïne Hohenfels, Beutelfelsen, Rote Halde en Dicke Eiche tussenpunten op de wandeling, die op de Falkensteinerhof werd afgerond met ijs, taart en koffie.