banner_natury.nl

Naast de meest voorkomende naakte activiteit, het naaktzwemmen in combinatie met bloot recreëren op het strand, is de laatste jaren in een groot aantal landen een community van naaktwandelaars tot ontwikkeling gekomen, en de belangstelling voor deze natuurlijke sport beleeft momenteel een snelle groei.

 

De pinksterwandeling in 2011 met 62 deelnemers. V.l.n.r. vader, moeder, zoon en de wiskundeleraar

De pinksterwandeling in 2011 met 62 deelnemers. V.l.n.r. vader, moeder, zoon en de wiskundeleraar

 

De pinksterwandeling in 2012 met 95 deelnemers

De pinksterwandeling in 2012 met 95 deelnemers

 

World Naked Bike Ride

Ieder jaar wordt de eerste of de tweede zaterdag in juni uitgeroepen tot Wereldnaaktfietsdag (Engels: World Naked Bike Ride = WNBR). Op die dag komen duizenden blote fietsers in een aantal steden over de hele wereld samen om te demonstreren tegen de hegemonie van de auto in het verkeer en de mensen tot meer milieubewustzijn op te roepen. Alleen al in Londen komen op die dag regelmatig zo’n 2000 tot 3000 blote fietsers samen.

Tijdens de WNBR in Londen, waaraan zo’n 2000 mensen deelnemen, is er zelfs een fileprobleem

Tijdens de WNBR in Londen, waaraan zo’n 2000 mensen deelnemen, is er zelfs een fileprobleem<.

 

Wil je zelf óók eens ‚naaktief‘ worden?

In de naaktiviteitenkalender (‚Nacktivitäten-Kalender‘, in het Duits) vind je een lijst met de data van een aantal naakte events (wandelingen, fietstochten etc. etc.) waar je na aanmelding bij de initiatiefnemer aan kunt meedoen.

Wie wil deelnemen aan een naaktiviteit of zelf zo’n activiteit (naaktwandeling, naakte fietstocht, ...) wil starten, vindt hiertoe uitgebreide informatie in het PDF-document Info_Meedoen_en_zelf-organiseren. (lezen = linker muisknop, downloaden = rechter muisknop, dan «Koppeling opslaan als«)