banner_natury.nl

Opmerking m.b.t. bescherming gegevens: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Wanneer je een video van Vimeo of YouTube aanklikt, worden je persoonlijke gegevens, bijv. het IP-adres, doorgestuurd naar de VS omdat de servers van deze bedrijven daar zijn opgesteld. Door op de link van zo'n video te klikken verklaar je dat je hiervan op de hoogte bent.

Beperkt toegankelijke video’s

Voor het gebruik van video-platforms is vaak bij sommige video's een login met een persoonlijke account vereist; daardoor is het dan wellicht niet meer mogelijk is, deze video's ingesloten te tonen. Voor dergelijke gevallen biedt de website van natury ook een tekstlink die de video op het streaming-platform in een nieuw tabblad / venster opent.
 
Spencer Tunick is bekend van zijn foto’s van ‚landschappen‘ die gevormd worden uit naakte mensen.

„Spencer Tunick (* 1 januari 1967 in Middletown, New York) is een Amerikaanse fotograaf. Hij is vooral bekend van zijn tijdelijke ‚installaties‘ die uit geheel ontklede mensen bestaan ze, meestal ergens in een stedelijke omgeving, als ikonografische symbolen ‚poseren‘. […]
Tunick rondde in 1988 zijn opleiding aan het Emerson College af met de titel ‚Bachelor of Arts‘ af. In 1992 fotografeerde hij in de straten van New York voor het eerst naakte mensen. Met zijn opnames werd hij al gauw in de hele VS bekend. Midden jaren ’90 breidde hij zijn werkgebied met zijn ‚installaties‘ uit naar de rest van de wereld.
Tunick ziet zijn foto’s niet zozeer als naaktfoto’s, maar veel meer als landschaps-sculpturen. Hij platst ze in verband met de ‚participatory art‘, die in de jaren ’60 van de vorige eeuw is ontstaan. […].“
 – Bron: „Spencer Tunick“ (de.wikipedia.org), stand: 2020, vertaald, lay-out gewijzigd door de auteur