banner_natury.nl

Opmerking m.b.t. bescherming gegevens: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Wanneer je een video van Vimeo of YouTube aanklikt, worden je persoonlijke gegevens, bijv. het IP-adres, doorgestuurd naar de VS omdat de servers van deze bedrijven daar zijn opgesteld. Door op de link van zo'n video te klikken verklaar je dat je hiervan op de hoogte bent.

Beperkt toegankelijke video’s

Voor het gebruik van video-platforms is vaak bij sommige video's een login met een persoonlijke account vereist; daardoor is het dan wellicht niet meer mogelijk is, deze video's ingesloten te tonen. Voor dergelijke gevallen biedt de website van natury ook een tekstlink die de video op het streaming-platform in een nieuw tabblad / venster opent.
 
„Sigur Rós is een IJslandse rockgroep die in 1994 in Reykjavík werd opgericht en één van de bekendste vertegenwoordigers is van de zgn. post-rock.
De groep Sigur Rós werd in 1994 opgericht door Jón Þór Birgisson (Jónsi), Georg Hólm (Goggi) en Ágúst Ævar Gunnarsson. Op de dag dat de groep werd opgericht, werd het zusje van Jonsí geboren, dat de naam Sigurrós kreeg en daarmee de groep haar naam gaf.“
 – Bron: „Sigur Rós“ (de.wikipedia.org), 2020, vertaald

De nummers van Sigur Rós hebben deels een link naar de natuurlijke naaktheid, Zo staan op de cover van het album ‚Með suð i eyrum við spilum endalaust‘ uit 2008 een paar blote hindernislopers, die net een vangrail en een provinciale weg oversteken. Op het album staat het nummer ‚Gobbledigook‘. Van dit nummer is er ook een videoclip:

[0:03:12] Gobbledigook
[0:03:12] Gobbledigook

„De video bij het nummer ‚Gobbledigook‘ werd op 27 mei 2008 op sigurros.com uitgebracht. De video werd in mei 2008 opgenomen door Arni & Kinski, die eerder al de regie hadden bij de video’s ‚Glósóli‘, ‚Viðrar vel til loftárása‘ en ‚Hoppípolla‘ van de groep en hadden samengewerkt met Ryan McGinley, wiens destijds laatste werk als cover art werd gebruikt voor ‚Með suð í eyrum við spilum endalaust‘ en de op het album staande singles. Cameraman Christopher Doyle nam de video op.
In de clip is een groep van zo’n 10 jonge volwassenen te zien die als nudist of naturist van de natuur genieten.“
 – Bron: „Gobbledigook (song)“ (en.wikipedia.org), 2020, vertaald, lay-out gewijzigd door de auteur

  • Website Sigur Rós:
    Sigur Rós“ (sigurros.com)