banner_natury.nl

De Zwitserse fotograaf Roshan Adhihetty (* 1990, Lausanne) wandelde in 2014 bij een aantal naaktwandelingen in o.m. Duitsland mee en werd met de voor zijn examen bedoelde foto’s over dit thema ver buiten de grenzen van zijn eigen land bekend.

In Biel (Zwitserland) werd hij voor zijn serie naaktwandelfoto’s bovendien onderscheiden met de ‚Prix Photoforum PasquArt‘. In 2015 verscheen zijn fotoboek ‚Nacktwanderer‘ [nl: ‚Naaktwandelaars‘], waarvoor de selectie aan foto’s nog uitgebreider was dan voor zijn examen.

Nacktwanderer

In 2018 ontving hij voor zijn serie ‚Konstruktion der Wirklichkeit‘ [nl: ‚Constructie van de Werkelijkheid‘] de gerenommeerde ‚Swiss Photo Award‘, waarvoor hij ook in 2017 al op de nominatie stond. Naast zijn beroepsactiviteiten als fotograaf in Zürich is hij tevens nauw betrokken bij een groot aantal uiteenlopende projecten als het ‚Animal Frame‘ (2019), een tentoonstelling over de praktijken van de vleesverwerkende industrie in het ‚Haus der Ameisen‘ in St. Gallen (Zwitserland). Adhihetty is lid van de vermaarde Zwitserse vereniging van fotografen ‚13Photo‘ en doceert aan de school voor vormgeving in St. Gallen.

  • Website Roshan Adhihetty:
    adhihetty“ (adhihetty.ch)
    [nl: Roshan Adhihetty - fotograaf; ; +41794423827; CH, Zürich; redactioneel vertegenwoordigd door de agentuur ‚13photo‘; binnenkort komt er een nieuwe website! :)]