banner_natury.nl

Miru Kim en haar werk hebben we leren kennen in het kader van het door performancekunstenaar, organisator en regisseur Thomas Zollinger in 2015 in Biel / Bienne (Zwitserland) georganiseerde en geleide festival „Body and Freedom“. Op de avond van de eerste dag van het festival gaf Kim een uiterst informatieve en gedetailleerde presentatie van haar werk. Haar uitgebreide lezing werd gelardeerd met een omvangrijke selectie van foto’s waarop zij ‘undercover’ poseert in verlaten gangen en gebieden onder de stad New York of helemaal op het hoogste punt van een brugconstructie, in varkensstallen in de landelijke VS om de leefomstandigheden van varkens in teeltbedrijven voor de massaproductie van vlees te documenteren. Ook werden foto's getoond van haar maandenlange verblijven onder de meest eenvoudige omstandigheden in Mongolië en Jordanië. In de onderstaande presentatie uit 2007 op TED-Talk krijg je een indruk van een lezing van Miru Kim, zoals we die met grote belangstelling hebben gevolgd:

In vrij beschikbare video’s zijn voorbeelden gegeven van de thema’s die door Miru Kim in haar foto’s worden aangesproken en van haar werkwijze:

  • Website Miru Kim:
    Miru Kim“ (mirukim.com)

Voor de inhoud van de gelinkte websites zijn uitsluitend de exploitanten van die sites verantwoordelijk. Wij distantiëren ons uit voorzorg van de inhoud van de gelinkte websites. De daadwerkelijke inhoud van de gelinkte websites kan door ons niet continu worden gecontroleerd. Laat het ons alsjeblieft onmiddellijk weten, als je een link vindt die niet functioneert of wanneer je op de website waarnaar wordt gelinkt, illegale, onrechtmatige of aanstootgevende inhoud vindt; wij kunnen de bewuste links dan onmiddellijk verwijderen.

Selecteer artikel
Sitemap
 ▲
 ▼