De in Zwitserland geboren performancekunstenaar, die in Düsseldorf woont en psychologie heeft gestudeerd, werd in 2013 bekend met haar performance ‚The Script System‘, waarbij ze bloot met de tram door Düsseldorf reed. Ze kreeg nog meer aandacht toen ze, na de aanvallen op vrouwen en meisjes tijdens de nieuwjaarsviering nabij de Dom van Keulen in 2015, op het voorplein van de Dom met de slogan „Respecteer ons! Zelfs als we naakt zijn, zijn we niet vogelvrij!!!“ protesteerde.

Hoewel in haar acts soms ook seksualiteit en provocatie een rol spelen, moet Moiré toch in deze natury-lijst worden opgenomen. Immers, dankzij het zelfbewuste, ongeklede optreden van de kunstenares in het openbaar, zijn veel van haar performances toch geschikt om bij de toeschouwers de moed, in het openbaar naakt te zijn, te bevorderen of te versterken.

[0:03:06] Finissage ‚Wie wenig Abstraktion verträgt die Kunst?‘
[0:03:06] Finissage „Wie wenig Abstraktion verträgt die Kunst?“
[nl: „Waar loopt in de kunst de abstractie tegen haar grenzen aan?“
LWL-Museum Münster (Westf.), Duitsland, 2015

[0:01:51] ‚Respektiert uns! Wir sind kein Freiwild selbst wenn wir nackt sind!!!‘
[0:01:51] „Respecteer ons! Zelfs als we naakt zijn, zijn we niet vogelvrij!!!“,
Protest na de aanvallen op vrouwen en meisjes tijdens de nieuwjaarsviering nabij de Dom van Keulen, Duitsland, in 2015

  • Website Milo Moiré:
    MILO MOIRÉ“ (milomoire.com)

Voor de inhoud van de gelinkte websites zijn uitsluitend de exploitanten van die sites verantwoordelijk. Wij distantiëren ons uit voorzorg van de inhoud van de gelinkte websites. De daadwerkelijke inhoud van de gelinkte websites kan door ons niet continu worden gecontroleerd. Laat het ons alsjeblieft onmiddellijk weten, als je een link vindt die niet functioneert of wanneer je op de website waarnaar wordt gelinkt, illegale, onrechtmatige of aanstootgevende inhoud vindt; wij kunnen de bewuste links dan onmiddellijk verwijderen.

Selecteer artikel
Sitemap
 ▲
 ▼