banner_natury.nl

Opmerking m.b.t. bescherming gegevens: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Wanneer je een video van Vimeo of YouTube aanklikt, worden je persoonlijke gegevens, bijv. het IP-adres, doorgestuurd naar de VS omdat de servers van deze bedrijven daar zijn opgesteld. Door op de link van zo'n video te klikken verklaar je dat je hiervan op de hoogte bent.

Beperkt toegankelijke video’s

Voor het gebruik van video-platforms is vaak bij sommige video's een login met een persoonlijke account vereist; daardoor is het dan wellicht niet meer mogelijk is, deze video's ingesloten te tonen. Voor dergelijke gevallen biedt de website van natury ook een tekstlink die de video op het streaming-platform in een nieuw tabblad / venster opent.
 
De informatie over Claudia Bosse en voor iedereen toegankelijke video’s van haar werken hebben we via zoekmachines op Internet gevonden.

„Claudia Bosse (* 1969, Salzgitter-Bad) is een Duitse regisseuse, artieste en choreografe.
Leven:
Claudia Bosse studeerde regie aan de hogere toneelschool ‚Ernst Busch‘ in Berlijn. Na haar studie volgden ensceneringen, ‚urban interventions‘ in Berlijn, Beiroet, Caïro, Brussel, Düsseldorf, Praag, Hamburg, Krems, Jerusalem, Genève, Wenen, New York, Tunis, Podgorica (Montenegro), Graz en Djakarta. Ze ontving meerdere doceeropdrachten en kwam met publicaties over haar regiewerk en installatieprojecten.
In 1996 was Bosse mede-oprichtster en artistiek leidster van het ‚theatercombinat‘. Van 2006 tot 2008 was ze werkzaam als vaste gastregisseuse aan het ‚Théâtre du Grütli’ in Genève, waar ze o.m. ‚Phèdre (Racine/Seneca)‘ ensceneerde.
Sinds 2011 was Bosse steeds meer actief in de beeldende kunst, bijvoorbeeld met haar ‚Explosion of Silence‘ voor de Praagse Quadriennale 2011 en ‚der raum der raum das bild das bild das bett der baum und die entblößung der leiber‘ [nl: ‚het vertrek de ruimte het schilderij het beeld en het ontbloten van de lichamen‘] voor het Leopold-Museum in Wenen. […]“
 – Bron: „Claudia Bosse“ (de.wikipedia.org), stand: 2020, vertaald, lay-out gewijzigd door de auteur

[00:06:08] Phèdre – Racine (1677) et Sénèque (50), génève 2008 + vienna 2009 (Trailer)
[00:06:08] Phèdre – Racine (1677) et Sénèque (50), génève 2008 + vienna 2009 (Trailer)
Video op Youtube (sommige video’s zijn
uitsluitend na inloggen te bekijken)