De informatie over Claudia Bosse en voor iedereen toegankelijke video’s van haar werken hebben we via zoekmachines op Internet gevonden.

„Claudia Bosse (* 1969, Salzgitter-Bad) is een Duitse regisseuse, artieste en choreografe.
Leven:
Claudia Bosse studeerde regie aan de hogere toneelschool ‚Ernst Busch‘ in Berlijn. Na haar studie volgden ensceneringen, ‚urban interventions‘ in Berlijn, Beiroet, Caïro, Brussel, Düsseldorf, Praag, Hamburg, Krems, Jerusalem, Genève, Wenen, New York, Tunis, Podgorica (Montenegro), Graz en Djakarta. Ze ontving meerdere doceeropdrachten en kwam met publicaties over haar regiewerk en installatieprojecten.
In 1996 was Bosse mede-oprichtster en artistiek leidster van het ‚theatercombinat‘. Van 2006 tot 2008 was ze werkzaam als vaste gastregisseuse aan het ‚Théâtre du Grütli’ in Genève, waar ze o.m. ‚Phèdre (Racine/Seneca)‘ ensceneerde.
Sinds 2011 was Bosse steeds meer actief in de beeldende kunst, bijvoorbeeld met haar ‚Explosion of Silence‘ voor de Praagse Quadriennale 2011 en ‚der raum der raum das bild das bild das bett der baum und die entblößung der leiber‘ [nl: ‚het vertrek de ruimte het schilderij het beeld en het ontbloten van de lichamen‘] voor het Leopold-Museum in Wenen. […]“
 – Bron: „Claudia Bosse“ (de.wikipedia.org), stand: 2020, vertaald, lay-out gewijzigd door de auteur

Voor de inhoud van de gelinkte websites zijn uitsluitend de exploitanten van die sites verantwoordelijk. Wij distantiëren ons uit voorzorg van de inhoud van de gelinkte websites. De daadwerkelijke inhoud van de gelinkte websites kan door ons niet continu worden gecontroleerd. Laat het ons alsjeblieft onmiddellijk weten, als je een link vindt die niet functioneert of wanneer je op de website waarnaar wordt gelinkt, illegale, onrechtmatige of aanstootgevende inhoud vindt; wij kunnen de bewuste links dan onmiddellijk verwijderen.

Selecteer artikel
Sitemap
 ▲
 ▼