banner_natury.nl

D · Jena (Thüringen): Bezoek op 15 februari 2020 het theaterstuk „Nackt“ in je blootje! [23 januari 2020]

In het Theaterhaus Jena wordt momenteel Theaterhaus Jena Foto: Andreas Praefcke creativecommons.org/license 3.0 een aantal keren het door de Nederlandse regisseuse Lizzy Timmers geschreven stuk „Nackt“ opgevoerd (in het Duits). Zie:

Informatie over het stuk en de voorstelling „Stücke: Nackt“ (theaterhaus-jena.de)

Natuurlijk komt dan de gedachte bij je op dat niet alleen de spelers, maar ook de toeschouwers, als ze dat willen, bloot moeten kunnen zijn. Een aantal trouwe lezers van natury heeft dan ook de koe bij de horens gevat en het theater in Jena met een dergelijk verzoek gebeld. Het theater bleek positief te staan tegenover het idee, en dus kun je nu op zaterdag 15 februari 2020 de voorstelling bloot bijwonen. Het programma van het theater vind je hier:

Link naar het programma: „Monatsspielplan“ (theaterhaus-jena.de)

Van de plaatsen in de zaal wordt een gedeelte voor naturisten gereserveerd. Wil je er óók naakt bij zijn, meld je dan hier aan via de naaktiviteitenkalender.

Of neem contact op met het theater zelf. Dat kondigt het blote bezoek zelf zowel in het programma als in een flyer aan als ‚FKK-dag‘. Je moet wèl snel beslissen, want het is maar kort dag, de zaal is relatief klein en het aantal gereserveerde plaatsen is beperkt!

D · Supermarktketen komt met slogan Koop onverpakt: Uitnodiging om zonder kleding te komen winkelen? [27 oktober 2019]

Niet alleen in de levensmiddelenbranche is kopen zonder verpakking trend geworden. Zo ook bij de Duitse discounter Netto. De discounter verlucht de in zijn folder geplaatste oproep met een foto van een ‚onverpakte‘ (dus ongeklede) vrouwelijke klant. Weliswaar komt de uitnodiging, zonder kleren bij Netto te gaan winkelen, een beetje laat in het jaar, maar wie als klant een beetje lef heeft, zou zich niet moeten laten afschrikken door de geleidelijk steeds lagere temperaturen buiten, want binnen in de winkel is het immers een stuk warmer. En misschien krijg je er nog een warme kop koffie bij om warm te blijven …?

Koop onverpakt

D · FKK Reisen Feb. 2018 [15 april 2018]

FKK Reisen Feb. 2018Onze naaktwandelfotografe Julia Gaes mocht in het februarinummer van het Duitstalige, door de Duitse naturistenfederatie DFK uitgegeven tijdschrift ‚FKK Reisen‘ verslag doen van haar – fotografische en persoonlijke – ervaringen met naturistische activiteiten. Citaat (vertaald): „Voor mij is het daarbij van belang dat ik ook bestudeer hoe het naturistische levensgevoel buiten de groepsactiviteiten om, ingang vindt in het leven van alledag en in het leven van de naturisten thuis.“

Julia houdt dus de vinger aan de pols!

Even in je blootje naar de bakker …

… om een brood. Voor de meesten van ons géén vanzelfsprekendheid, vooral wanneer de andere klanten nog in hun dikke winterjas rondlopen.
Maar voor deze Fransman is het de gewoonste zaak van de wereld. Temeer daar de bakker zijn producten aanprijst met de slogan „Toutes les Richesses de la nature“ („De hele rijkdom van de natuur“). Een slogan die wij naturisten héél letterlijk nemen!