banner_natury.nl

Op 14 oktober 2017 vond in het Vogtland (Saksen) een wandeling plaats van de ‚Bund junger Naturisten (BjN)‘. De route leidde langs het stuwmeer bij Pöhl, door het Triebtal, langs de Weiße Elster en naar de Mosenturm op de Eisenberg. Jammer genoeg was er geen tijd meer om ook nog een bezoek te brengen aan het aangrenzende grootste naaktstrand in het Duitse binnenland nabij Helmsgrün. Maar het uitzicht vanaf de Mosenturm maakte veel goed.

De jongerenwandeling heeft ons niet alleen over officiële wandelwegen, maar ook dwars door veld en weilanden, bossen en ravijnen en langs kolkende rivieren (Weiße Elster) gebracht. Een groot gedeelte van de wandeling liep door gebieden waar de natuur vrij zijn gang kan gaan en waar dus maar heel zelden mensen komen.

Daardoor werd de natuur van tijd tot tijd een heel bijzondere belevenis. Een klein gedeelte van de wandeling konden we, enkel met een rugzak als lichaamsbedekking, op blote voeten afleggen. Op blote voeten te lopen werd door alle jeugdige deelnemers als heel aangenaam ervaren. Ook was het voor ons mogelijk om halverwege ongestoord in ons blootje te picknicken. Bij de warme temperatuur van 20 graden zaten we in de volle zon, waardoor deze rustpauze één van de hoogtepunten dvan dit gedeelte van de wandeling werd – temeer omdat de pauze vanwege onze knorrende maag dringend noodzakelijk was. Laat in de avond kwamen we weer aan in Berlijn, en het staat voor ons vast: we komen zeker terug!

Opmerking: Ter bescherming van onze jeugdige leden kunnen we helaas geen foto’s van onze leden plaatsen. Behalve de foto’s op de blog op onze site www.bund-junger-naturisten.de kunnen we alleen naturistische foto’s tonen van het hoofd van onze bond, die ook de groep jongeren bij de wandeling heeft geleid.
Tekst en foto’s: © Bund junger Naturisten (BjN) e.V.
 – Met toestemming van de BjN