banner_natury.nl

Is dat ook iets voor mij?

Hier lees je een korte samenvatting van antwoorden op vaak gestelde vragen (even op de vraag klikken, en dan wordt een modaal venster geopend):In het Duitse tijdschrift ‘P.M.’ werd al in 2009 antwoord gegeven op de vraag: Waarom is naaktwandelen zo fijn?

Vraag: Waarom zou ik überhaupt iets in mijn blootje moeten doen?


Nu hebben we als kind allemaal geleerd dat we in aanwezigheid van vreemde mensen niet bloot mogen zijn, maar op zijn minst een broekje moeten aantrekken. Alleen in de sauna, in een kleedhokje of tijdens het douchen na het sporten, of in het zwembad geldt een uitzondering.


Beschaamde jongetjes (rond 1910): bloot spelen op het strand is in orde. Maar voor de fotograaf moet het geslachtsdeel achter de handen worden verstopt

Vraag: Maar … hoef ik me dan niet te schamen?


En hoe zit het met orde en recht? Wat zeggen de politie en andere ordediensten? Wat staat erover in de wet?


Adam en Eva met Kain en Abel. Kinderen mogen bloot zijn, maar mogen de groten dat ook?

Vraag: Mag je eigenlijk wel gewoon bloot zijn?


Maar in het openbaar kom je ook ‘normale’ mensen tegen die kleren dragen en het misschien niet goed vinden dat ze ons in ons blootje te zien krijgen..


Blote en geklede mensen samen bovenop de berg

Vraag: Hoe reageren de anderen dan?


Vraag: De eerste keer: een paar tips.

Vraag: En als dan iemand raar gaat doen?


Op de natury-website vind je in het onderdeel Het naakte leven uitvoerig antwoord op deze en andere vragen, bijv. over Bloot en het recht. Maar oook de Berichten over en verslagen van naaktiviteiten kunnen interessant zijn.

Zal ik het gewoon eens proberen?