banner_natury.nl

Meer dan 40 naturistes en naturisten uit Duitsland en Nederland kwamen voor een aantal gezamenlijke naaktiviteiten in de Harz samen. Er werd samen bloot gewandeld en gezwommen, de omgeving werd bezocht, er werd gezond, gewoon uitgerust en van de sauna gebruik gemaakt.
Verslag: Rainer, Foto’s: Helmut, Horst en Michael

Donderdag 15 juni: Wandeling naar de kanaaltjes en meren van de ‚Wasserregale‘

Bij een temperatuur van 26 graden en zonnig weer maakten 26 naturistes en naturisten een 15 km lange wandeling door het landschap rond het Waldhaus, dat een afwisseling biedt van bos en weilanden. Langs de route lagen talrijke, in vroeger tijd vanwege de mijnbouw in de Harz kunstmatig gevormde waterbekkens die destijds de waterhuishouding moesten regelen. Heel wat mogelijkheid dus om lekker af te koelen door een duik te nemen en een rondje te zwemmen.

Ergens onderweg landde een libel doelbewust op de blote huid van een van de wandelaars om voor de camera te kunnen poseren.

Zaterdag 17 juni: Bodypainting

Het was maar 16 graden en bewolkt, dus waren de 20 deelnemers aan het bodypainting-event blij dat ze de verf in een verwarmde ruimte konden voorbereiden en aanbrengen, want in totaal nam het gebeuren toch wel meerdere uren in beslag. De afronding was een presentatie van de blote, beschilderde deelnemers als levende kunstwerken op het marktplein van Clausthal-Zellerfeld.