banner_natury.nl

 ► Zondag 21 mei: Eerste verkenning van de omgeving [24 mei 2017]

Vier mannen en één vrouw gingen op weg voor de eerste blote wandeling om het gebied rond hun naturistische verblijfplaats in de Ardèche te verkennen. De wandeling startte direct vanaf hun vakantieadres, het Domaine de la Sablière, Centre de vacances naturistes.

De eerste blote wandeling om het gebied rond hun naturistische verblijfplaats
De eerste blote wandeling om het gebied rond hun naturistische verblijfplaats

Het was prachtig zomerweer en de lucht was vol van de geur van in het wild groeiende kruiden als tijm en rozemarijn. Door de in deze tijd van het jaar nog groene lavendel kregen de wandelaars echt zin in een herhaling komende zomer.

De dag werd afgesloten met een gezellig avondmaal samen met andere naturisten en naturistes.

 ► Maandag 22 mei: Bloot langs de Cèze [24 mei 2017]

15 naturisten en naturistes begaven zich vanaf het startpunt eerst enkele kilometers stroomafwaarts. Van daaruit zouden ze terugwandelen naar de naaktcamping. Bij de start waren er maar een paar wolken aan de hemel waar de zon maar zelden achter schuil ging.

Na 13 km en in totaal 350 meter klimmen en dalen eindigde de naaktwandeling bij de naturistencamping zelf. ’s Avonds was er weer de goede Franse keuken.

 ► Dinsdag 23 mei: Wandeling door het dal van de Ardèche [24 mei 2017]

Deze keer gingen de 15 naturistes en naturisten naar het naburige dal van de Ardèche, waar ze een wandeling maakten in een heel apart landschap. Er waren twee zwemlocaties die bij het hoogzomerse weer van deze lente voor een aangename verfrissing zorgden.

Het werd een wandeling van 12 km, die vanwege de klauterpartijen en zwempauzes toch de hele dag duurde. Pas in de late middag kwamen de wandelaars aan, terwijl het nog steeds meer dan 30 graden was. Voor het avondeten kwam er nog eens een naturistisch stel bij. Dus gingen er 17 man en vrouw, alleen voorzien van een handdoek om op te zitten, de huissleutels en een beetje geld of de credit card, samen aan tafel.

 ► Woensdag 24 mei: Bloot peddelen op de Cèze [26 mei 2017]

12 Naturisten en naturistes legden in de kano 23 km over de Cèze af. Een lekker zonnig, zomers avontuur dat op de camping zelf eindigde.

Langs de oevers van de Cèze
Langs de oevers van de Cèze

 ► TDonderdag 25 mei: Blote rondwandeling aan de Cèze [26 mei 2017]

Een dag om te ontspannen. 12 naturistes en naturisten begonnen met hun wandeling op de camping zelf.

Even flink opzwaaien
Even flink opzwaaien

Onderweg kwamen we langs een aantal trimstations voor wat extra sportieve beweging. De eerste rustpauze hadden we op een natuurlijk “balkon” met een prachtig uitzicht over het Cèze-dal. Daarna werd gepauzeerd op het terras van het restaurant van een blootcamping in de buurt. Na een uitgebreide zwempauze in de Cèze kwamen we op de terugweg nog langs de schilderachtige ruïne van een oude burcht.

 ► Vrijdag 26 mei: Wandeling in lijn naar de poelen van de Concluses [26 mei 2017]

Een gezellige wandeling door een zijdal van de Cèze, waaraan werd deelgenomen door 21 naturistes en naturisten uit Frankrijk en Duitsland. Een dal waarin een aantal poelen, die in de loop der eeuwen door de kracht van het water zijn gevormd, bij alweer hoogzomers weer voor een bijzonder welkom zwemplezier zorgden.

Ook na 9 km wandelen, waarin in totaal 250 meter geklommen en gedaald werd, was het op het eind van de blote wandeling nog steeds meer dan 30 graden. Tijdens het avondeten lieten de naturisten hun belevenissen nog eens de revue passeren. Want voor een aantal van hen was het moment van afscheid alweer gekomen. Het weerzien zal zeker niet lang op zich laten wachten, want er staan de komende tijd nog heel wat naturistische activiteiten op het programma.

 – Verslag en foto's: Rainer en Horst