banner_natury.nl

Op 3 oktober zijn op initiatief van Horst K. één vrouwelijke en zes mannelijke naturisten bij elkaar gekomen om Op de Panoramaweg in het Burgwald in de deelstaat Hessen een sprookjeswandeling te maken rond de plaats Rauschenberg bij Marburg. Dat het weer duidelijk beter leek te zijn dan bij de wandelaars thuis, stemde allen bijzonder tevreden.

Op weg naar de ruïne liep de groep door het ‚Sprookjesbos‘, dat juist 20 jaar oud was geworden. Bij de ruïne zelf werd de groep begroet door een paar jongens die met hun fiets de berg op waren gepedaleerd om het terrein tot hun avonturenterrein te maken.

Er waren nogal wat wandelaars onderweg die allemaal in dikke kleding gehuld waren. De naaktwandelaars kregen dus herhaaldelijk de vraag te horen of ze het niet te koud hadden. Wat natuurlijk kon worden ontkend, want wanneer de huid als temperatuurvoeler van het menselijke organisme een uniforme informatie ontvangt, past het lichaam zich vrijwel perfect aan de temperatuur van de omgeving aan zonder dat het het koud krijgt. Maar als de huid tegenstrijdige informatie krijgt (warm onder de kleding, maar koel op de onbedekte delen van de huid), dan gaat het mis met de eigen regeling van het lichaam en krijg je het koud.

Na 16 km volgden de deelnemers het voorbeeld van de vreedzaam grazende schapen en rondden de dag af in een restaurant in Rauschenberg.

 – Verslag: Rainer (Westfalen); Foto's: Rainer (Odenwald)