banner_natury.nl

Fietstochten in je blootje. Ze zijn net zo populair als het naaktwandelen. Het is zelfs nog veel aangenamer dan bloot te wandelen, want je hoeft er geen rugzak bij te dragen. Alles wat je onderweg nodig hebt, kun je in je fietstas stoppen. En behalve schoenen heb je verder niets aan je lijf dat stoort!

Vooral tijdens de wereldwijd georganiseerde World Naked Bike Ride (WNBR), die ieder jaar op meerdere plaatsen tussen begin juni en eind juli (op het zuidelijk halfrond in maart) georganiseerd wordt, komen in talrijke steden honderden, in Londen bijvoorbeeld zelfs duizenden blote fietsers en fietssters bijeen om met hun fietstocht te protesteren tegen de verspilling van natuurlijke grondstoffen door het autoverkeer en tegen de achterstelling van de fiets in het verkeer.

WNBR Amsterdam 2018 - Magere Brug
WNBR Amsterdam 2018 - Magere Brug

Op dit moment worden alleen al via de natury-website initiatieven voor fietstochten in je blootje aangeboden die per jaar allemaal samen een lengte beslaan van 300 tot 500 km. Als je belangstelling hebt, kun je je per mail of via het aanmeldingsformulier aanmelden bij de desbetreffende intitiatiefnemer; er worden dan fietsersgroepen gevormd van over het algemeen tussen de 5 en 20 deelnemers / deelneemsters.

Bloot fietsen in het Münsterland is één van de top-events binnen het Duitse naaktfietserscircuit. Het vlakke Münsterland staat al lang bekend als fietsparadijs, en het ligt dan ook voor de hand dat hier ook een groep naaktfietsers (met Mic als initiatiefnemer) actief is. Van ca. mei tot oktober wordt er gemiddeld één fietstocht per maand aangeboden. Het loont dus om eens in de naaktiviteitenkalender te kijken!

 
Een fietstocht in het Münsterland (oktober 2014)

 

Is dat ook iets voor mij?

Hier lees je een korte samenvatting van antwoorden op vaak gestelde vragen (even op de vraag klikken, en dan wordt een modaal venster geopend):In het Duitse tijdschrift ‘P.M.’ werd al in 2009 antwoord gegeven op de vraag: Waarom is naaktwandelen zo fijn?

Vraag: Waarom zou ik überhaupt iets in mijn blootje moeten doen?


Nu hebben we als kind allemaal geleerd dat we in aanwezigheid van vreemde mensen niet bloot mogen zijn, maar op zijn minst een broekje moeten aantrekken. Alleen in de sauna, in een kleedhokje of tijdens het douchen na het sporten, of in het zwembad geldt een uitzondering.


Beschaamde jongetjes (rond 1910): bloot spelen op het strand is in orde. Maar voor de fotograaf moet het geslachtsdeel achter de handen worden verstopt

Vraag: Maar … hoef ik me dan niet te schamen?


En hoe zit het met orde en recht? Wat zeggen de politie en andere ordediensten? Wat staat erover in de wet?


Adam en Eva met Kain en Abel. Kinderen mogen bloot zijn, maar mogen de groten dat ook?

Vraag: Mag je eigenlijk wel gewoon bloot zijn?


Maar in het openbaar kom je ook ‘normale’ mensen tegen die kleren dragen en het misschien niet goed vinden dat ze ons in ons blootje te zien krijgen..


Blote en geklede mensen samen bovenop de berg

Vraag: Hoe reageren de anderen dan?


Vraag: De eerste keer: een paar tips.

Vraag: En als dan iemand raar gaat doen?


Op de natury-website vind je in het onderdeel Het naakte leven uitvoerig antwoord op deze en andere vragen, bijv. over Bloot en het recht. Maar oook de Berichten over en verslagen van naaktiviteiten kunnen interessant zijn.

Zal ik het gewoon eens proberen?