Banner-380-BAFF_2018_05

CH · 2e Body and Freedom Festival, Zürich, 22-25 augustus 2018 [23 augustus 2018]

„2e Body and Freedom Festival, Rathausbrücke, Zürich, 22-25 augustus 2018

Het ‚Body and Freedom Festival‘ vond in 2015 voor de eerste keer plaats Brochure van het Body and Freedom Festival 2018 Fotodestijds in de Zwitserse stad Biel/Bienne, met toestemming van de politie en steun van de gemeente. Dat een dergelijk festival met het naakte lichaam in de context van de openbare ruimte als thema bijzonder actueel was en is, bleek uit de grote belangstelling van dans-, performance- en andere kunstenaars uit heel Europa en de brede internationale resonantie in de media.

Dit jaar werd het festival werd in Zürich herhaald. Ook nu weer werden – met toestemming van de plaatselijke politie – midden in de stad, als het ware op een experimenteel platform dat aan de blikken van de passanten werd ‚blootgesteld‘, 18 performance-projecten uitgevoerd. Ook was er ter aanvulling van het buitenprogramma een avondprogramma, dat een forumbijeenkomst omvatte waarin dieper op het thema werd ingegaan, waarna aansluitend werd gediscussieerd en de diverse kunstenaars nog een bijdrage hebben geleverd.

Financiering

De gemeente en het kanton Zürich als potentieel belangrijke subsidiegevers hebben het Body and Freedom Festival niet ondersteund omdat ze andere prioriteiten hadden. Voor de financiering van het festival was men dan ook op donaties en ruimhartige giften van particuliere zijde aangewezen.“

 – Citaat (vertaald) uit: www.bodyandfreedom.com/programm

Links, programma en algemene info

Body And Freedom Festival 2018: Brochure (PDF, de)

Body And Freedom Festival 2018: Website (en)

Body And Freedom Festival 2018: Programma (de)

Body And Freedom Festival 2018: Artikelen over de Performances (de | en)

Body And Freedom Festival 2018: Artikelen over de ‚Naked Talks‘ (avondprogramma) (de | en)

 

Geselecteerde verslagen
in het Nederlands