banner_natury.nl

USA · Midwinter Naturist Festival in Florida [12 maart 2018]

Het is allemaal begonnen tijdens de NEWT 2017, in Oostenrijk, de ‚Naked European Walking Tour‘, die ieder jaar door Richard Foley in de Oostenrijkse Alpen wordt georganiseerd. Onder de 48 deelnemers uit tien verschillende landen en drie continenten waren ook een paar Amerikanen. Oude kennissen van de NEWT 2014 kwamen weer met elkaar in contact en er werden ook al snel nieuwe vriendschappen aangeknoopt. Zo herhaalde Milton zijn uitnodiging om eens een bezoek te brengen aan de VS en hem in Florida op het naturistenterrein Sunsport Gardens op te zoeken.

Zuid-FloridaDaar hoefden we niet lang over na te denken, en dus namen we de uitnodiging aan zonder dat we ons ervan bewust waren, wat we in Florida moesten verwachten en hoe lang ons bezoek ging duren. Het werden ten slotte vier weken, met voor ons Europeanen zomerse temperaturen die onder de onbewolkte, blauwe hemel van het ‚winterse‘ Florida tot wel 35 graden opliepen. We hebben een fantastische, onvergetelijke tijd gehad op het naturistenterrein in Loxahatchee bij West Palm Beach en tijdens de uitstapjes in de omgeving. Sunsport Gardens werd in 1965 opgericht door een Duitse naturist, Hugo Forrester. Zijn erfenis wordt tegenwoordig beheerd door Morley Schloss.

Natuurlijk zat er ook een addertje onder het gras. Of beter gezegd: er was ook een uitdaging, want we werden gevraagd of we ook wat voorlichting wilden geven over de ‚naaktiviteiten‘ in Duitsland en zijn buurlanden. Dat kostte natuurlijk enige voorbereiding, maar zo kregen we wèl de gelegenheid om onze Amerikaanse en Canadese vrienden wat meer vertrouwd te maken met het naturistische leven in Europa. En dus begonnen we onze voorlichting over het in talrijke Duitse regio’s en in onze buurlanden gin praktijk gebrachte naaktwandelen en –fietsen voor te bereiden.

Maar er is natuurlijk méér waar we het over moesten hebben. Bijvoorbeeld over het bodypainten tijdens het jaarlijkse evenement in de Harz en over de coole bloot-performance in de haven van Münster in augustus 2017. Dus kwam er nog een tweede lezing, deze keer over ‚naakte kunst‘. Een lezing waarin we ons niet tot Europa beperkten, maar ook naar bijv. Brazilië en de VS zelf keken.

Tijdens ons verblijf vond van 15 tot 20 februari bij Sunsport Gardens ook het ‚Midwinter Naturist Festival‘ plaats. Het officiële commentaar op de website van Sunsport Gardens: „The Midwinter Naturist Festival was a great 201802 001 sunsport naturist meeting officialsuccess. We had a record number of attendees and over 290 activities. All 6 days had perfect weather.“ Gedurende meerdere dagen werden van 7 uur ’s ochtends tot middernacht allerlei workshops georganiseerd. Soms zelfs zes tegelijk, verspreid over het terrein en over tamelijk uiteenlopende onderwerpen, zoals:

  • een cursus in wonderen: Geest, lichaam, integratie, publicatie, zuivering, heelheid
  • Demonstratie van radiozendamateurs met & SIG Meeting
  • Basisbeginselen van de digitale fotografie

Lijst van alle georganiseerde workshops

Men nodigde ons uit om aan de workshops mee te doen en er onze lezingen te geven. Dat we in meerdere landen in Europa ons naakte leven zo vrij en zonder problemen kunnen beleven, was voor de naturistes en naturisten uit de VS en Canada een enorme openbaring. Ze keken nog méér op toen we hen uitlegden dat we hier zijn opgegroeid met de overal te horen boodschap dat de VS de thuishaven zijn van vrijheid, het vrije woord en de vrije keuze van je eigen leefstijl. Meer vrijheden – iets waar heel wat mensen in Europa tegen deze achtergrond 201802 009 nude hiking1zelfs in onze dagen nog van dromen.

We maakten ook een aantal uitstapjes. Zo bezochten we onder meer de clothing optional stranden van Blind Creek Beach en het bekende Haulover Beach. Bezocht werd ook Palm Beach (de ‚place to be‘ voor iedereen die per se aan iedereen moet laten zien hoeveel geld hij of zij uit kan geven. En ook het domicilie van Donald Trump). We bewonderden Miami Beach met zijn art déco architectuur, struinden meerdere keren door de Everglades, bezochten het Loggerhead Marine Live Center waar gewonde zeeschildpadden worden verzorgd, en waren in een reservaat van de oorspronkelijke Indiaanse bevolking van Florida, de Seminolen.

201802 007 west palm beach botanical gardenIn de Botanical Garden van West Palm Beach werd een bijzonder interessante kunstexpositie gehouden onder de naam Washed Ashore: We Create Art to Save the Sea! Een expositie waar we echt van onder de indruk waren en die hopelijk heel wat mensen tot nadenken aanzet over de ‚plastic waanzin‘, zodat ze hun eigen gedrag veranderen. Het motto van washashore.org, „We hopen dat we deze kunst ooit niet meer zullen kunnen maken omdat we er geen grondstoffen meer voor zullen hebben!“ roept in ieder geval op tot bezinning over wat we het milieu aandoen.

Diepe indruk maakte ook een peddeltochtje op de Fisheating Creek in zes kajaks, waarbij we al vanaf het begin werden begeleid door kleine alligators. We waren immers onderweg in hun eigen ‚thuiswateren‘. Tegen de middag zochten we een plekje op waar we onze lunch konden genieten en peddelden we een bocht door, toen een grotere, lui in de zon liggende alligator ons opmerkte en het water in gleed. Onze vrienden schatten zijn lengte op zo’n 15 voet (ca. 4,60 m). Precies op die plek gingen we aan land voor onze 201802 008 fisheating creeklunchpauze. Het beest observeerde ons een poosje en zwom toen maar weg. Tijdens een bezoek aan de Grassy Waters Preserve kwamen we te weten dat alligators van nature schuwe dieren zijn die zich terugtrekken als ze mensen zien. Alleen als ze worden gevoerd, verliezen ze hun schuwheid en worden voor mensen gevaarlijk. Het is dan ook verboden om alligators te voeren. Als je je hier niet aan houdt, kun je door de politie worden beboet; alligators die gevoerd zijn, moeten worden gedood. Tijdens ons bezoek aan een reservaat van de Seminolen leerde men ons dat krokodillen daarentegen van nature bijzonder agressief zijn.

O ja, we hebben ook nog een paar naaktwandelingen gemaakt. Onze Amerikaanse vrienden waren er echter vanwege de juridische situatie in de VS (in het Duits) / (in het Engels) er erg op bedacht dat we bijtijds iets aantrokken („Cover up!“) als we in de buurt van geklede mensen kwamen.

Alle foto's

Verslag: Horst en Rainer; foto's: Horst en Milt

 

Geselecteerde verslagen
in het Nederlands