banner_natury.nl

D · Het bijzondere treffen in de Harz 2019 [23 juni 2019]

Het lange weekend van Sacramentsdag was ook in 2019 voor zo’n 40 naturistes en naturisten weer de gelegenheid, voor de ‚Harzer Naturistentage‘ bij elkaar te komen en samen in dit Duitse middelgebergte een aantal naturistische activiteiten te ondernemen.

Nòg een voordeel: geen vlekken op je kleren als je morst …
Nòg een voordeel: geen vlekken op je kleren als je morst …

Zo werd door 13 naturistes en naturisten deelgenomen aan een bodypainting-event. Nadat de gepainte, geheel naakte deelnemers zich een poosje als kunstwerk tussen de beroemde houten kerk en het stadhuis van de stad Clausthal-Zellerfeld hadden opgesteld, wandelden ze spontaan nog even de winkelstraat in om van een smakelijk ijsje te genieten. De voorbijgangers waren aangenaam verrast door de blote medebezoekers met hun kleurige ‚lichaamsbedekking‘ en groetten vriendelijk, om vervolgens een ongewone herinnering mee naar huis te nemen.

Kleurrijk bloot midden in de stad
Kleurrijk bloot midden in de stad

Na het uitstapje naar Clausthal maakten een aantal deelnemers vóór het avondeten nog een korte wandeling. Daarbij kwam hun een gezin met twee jongens tegemoet. Ze waren enthousiast over de kleurige huidschilderkunst die de wandelaars ten toon stelden, en toen die hun ook nog vertelden over het ijsje dat ze in Clausthal hadden genoten, moesten ze hard lachen.

 – Verslag: Rainer (tekst), Helmut T. (foto's)

 

Geselecteerde berichten en verslagen
in het Nederlands