banner_natury.nl

.

D · WNT 2019 – ‚Westfälische Naturisten-Tage‘ [17-25 augustus 2019]

Ook in 2019 vormden de ‚Westfälische Naturisten-Tage‘ weer het grootste meerdaagse naturisten-evenement in de streek vlak over de grens bij Twente. Gedurende 9 opeenvolgende dagen was het Münsterland met omgeving het doel van naakte wandelingen, fietstochten en andere naturistische ondernemingen, zoals het bloot bezoeken van wilde paarden, die binnen een uitgestrekt afgezet terrein leven. Voor hun wandelingen gingen de naturisten zelfs tot in het Teutoburger Woud. De krant ‚Halterner Zeitung‘ had zijn lezers er zelfs al op voorbereid dat er alweer meer naaktwandelaars en andere actieve naturisten in de omgeving op pad zouden zijn.

De eerste dagen werkte het koele weer met felle rukwinden, motregen en buiten weliswaar flink tegen, maar toch waren er wandelaars bij die uittestten hoe goed hun lichaam tegen de regen bestand was Waarbij maar weer eens bleek dat het menselijk lichaam zonder kleding verbazend goed tegen de koelte van regen en wind bestand kan zijn, ook al is dat van persoon tot persoon verschillend. Eén wandelaar had zelfs genoeg aan een paraplu en bleef de hele wandeling in zijn blootje. Een ander, die anders meestal op blote voeten wandelt, hield nu zijn schoenen aan omdat hij bang was, op de doorwerkte grond koude voeten te krijgen, maar moest uiteindelijk toch constateren dat hij juist koude voeten had gekregen omdat zijn schoenen en sokken doornat waren geworden.

Uiteindelijk werd het toch nog flink warmer.

WNT 2019 Fotoreportage

Uiteindelijk werd het toch nog flink warmerDe laatste zondag na een paar prachtige dagen werd het, na een paar steeds aangenamere dagen, zelfs nog 32 graden. De kilte en de wind van de eerste dagen waren dus gauw vergeten.

Zoals altijd toonde de bevolking van het Münsterland veel welwillende belangstelling voor de groepen naturisten die in bos en weide te zien waren. Bij de talrijke ontmoetingen konden de natuurvrienden steeds weer de bekende vragen beantwoorden: Mag je dat wel, gewoon bloot zijn? – Maar zeker! Natuur is nergens verboden. Hebben jullie het niet koud? – Ach welnee, helemaal niet! Toch is het twee keer voorgekomen dat mensen die niet wisten hoe ze met het fenomeen naaktwandelen moesten omgaan, de politie erbij riepen. Die constateerde dan kort maar krachtig dat de groep enkel en alleen uit gewone naaktwandelaars(ters) bestond en wenste ze nog een aangename wandeling. Het blijft gewoon jammer dat er nog steeds mensen zijn die last hebben van hun eigen, verkeerde fantasieën en de politie met onnodige telefoontjes van hun belangrijkere werk afhouden.

De lokale horeca bood de blote wandelaars na hun sportieve activiteit de specialiteiten uit de keuken van het Münsterland. En naturisten en naturistes die van verder weg uit Duitsland, Nederland en Frankrijk waren gekomen, vonden onderdak op een naturistencamping of in hotels, pensions of vakantiewoningen in de buurt. Vaak waren het meer dan 30 actievelingen die aan de ‚naaktiviteiten‘ deelnamen. Wie ooit aan de ‚WNT‘ heeft meegedaan, vertrouwt erop dat deze naaktiviteiten in de loop van het naturistenjaar een vaste actie en een vast punt op de Naaktiviteitenkalender zal blijven.

 

Geselecteerde verslagen van Westfalen
in het Nederlands

Selecteer artikel
Sitemap
 ▲
 ▼