banner_natury.nl

D · SNW 2019 – ‚Sächsische Nacktwanderwoche‘ [31 juli 2019]

Tijdens de door Martin en Torsten geïnitieerde ‚Sächsische Nacktwander-Woche‘ (SNW), die in 2019 van 22 tot 31 juli werd gehouden, hebben de deelne(e)m(st)ers uit Duitsland, de VS, Ierland en Singapore bloot vooral door Saksisch Zwitserland gewandeld. Maar er was ook weer een blote fietstocht door het ‚dal van de Elbe‘ tot in Tsjechië bij, net als een tochtje in de kano op de Elbe tussen Königstein en Pirna.

20190723 Schrammsteine, de klassieker
20190723 Schrammsteine, de klassieker

Bij temperaturen die tijdens de wandelingen tot 36 graden opliepen, was het voor iedereen wel duidelijk dat je het beste zonder kleren op weg kon gaan. Alle plezier aan het wandelen zou je immers vergaan als je in door zweet natte en plakkerige kleding onderweg zou moeten zijn. En dus kregen de wandelende naturistes en naturisten regelmatig van de tegemoet komende wandelaarsters en wandelaars te horen: ‚Jullie doen precies wat goed is!’ Wel vreemd dat er onder de laatsten desondanks niemand was die spontaan besloot om het de naturisten na te doen …

Bescherming tegen de zon bood vooral het loof in het bos, maar er waren toch een paar stukken van de routes waar de zon ongehinderd op de wandelaars neerbrandde, zodat zonnebrandcrème absoluut noodzakelijk was. Maar ook een parasolletje kon uitkomst bieden tegen al te intensieve UV-straling.

20190724 De Herkulessäule, een echt klimparadijsEr werd o.a. zoals ieder jaar gewandeld op de ‚Schrammsteine‘ en de ‚Falkenstein‘, door het klimparadijs in het Bielatal met de Sachsenstein en de Herkulestürme en ook door het stille ‚Polenztal‘, waar de wandelaars in de uitspanning ter plaatse weer in hun blootje konden eten en drinken.

Video HD: Aankomst boven de Breite Kluft

Maar er waren ook nieuwe wandelingen. Zoals over de ‚Panoramaweg‘, waar de wandelaarsters en wandelaars op dag één van de naaktwandelweek vanuit de verte al een aantal van de doelen van de dagen erna konden zien. Met 250 hoogtemeters was dit de ideale warming-up voor wie wandelen op vlak terrein gewend is. dat wilde, kon de wandeling met nog eens 8 km uitbreiden en zijn bergbeklimmerscapaciteiten op de Flößersteig langs de Kirnitsch bewijzen.

Voor het eerst was er ook een rondwandeling bij ‚Cunnersdorf‘ over de ‚Maus’ en de ‚Katzsteinfels’, een wandeling die vanwege de hitte tot 6 km werd ingekort.

Bijna alle wandelingen boden voor de klipgeiten onder de wandelaars en voor hen die de uitdaging zochten, alternatieven of extra kilometers.

Martin en Torsten hadden een afwisselend en uitgebreid programma met heel wat speciale hoogtepunten samengesteld. Voor het eerst konden de deelne(e)m(st)ers uit het Internet beschrijvingen en track-bestanden van de geplande wandelingen oproepen.

Iedere dag werden de ca. 30 tot (in de weekends) 40 deelne(e)m(st)ers van lokale en internationale spijzen en van de dringend benodigde koele drankjes voorzien.

SNT 2019 Galerie Link
Fotoserie

Zie voor verslagen van de afzonderlijke events de website van de ‚Sächsische Nacktwanderfreunde‘ (in het Duits).

Meer nieuws vind je ook in de regionale krant ‚Sächsische Zeitung‘.

In dit deel van Saksen zijn naturistische activiteiten te voet, op de fiets en met de boot niets nieuws; ze zijn veeleer de moderne voortzetting van een goede, oude traditie.

 

Geselecteerde verslagen van Saksen
in het Nederlands