banner_natury.nl

D · Mecklenburg-Vorpommern: Naaktwandeling vanaf de naaktcamping aan de Rätzsee [1 augustus 2019]

NDR Nordmagazin: Fabian geeft uitlegFabian van de camping aan de Rätzsee had voor 27 juli een naaktwandeling in de buurt geïnitieerd waarbij een team van de tv-zender NDR aanwezig was. Er wordt overwogen om hier een officiële naaktwandelweg in te richten. Hieronder volgt het korte verslag van Fabian.

Het was prachtig weer toen op 27 juli 16 blote wandelaarsters en wandelaars op de naaktcamping aan de Rätzsee bij elkaar kwamen. Begeleid door een filmteam van de NDR en onder leiding van een erkende gids ging het direct van de Rätzsee uit de natuur en de bossen rond het meer in.

NDR Nordmagazin: De natuur rechtstreeks beleven door contact te krijgen met de aarde
NDR Nordmagazin: De natuur rechtstreeks beleven door contact te krijgen met de aarde

Volgens het motto ‚De natuur met de huid beleven‘ draaide het tv-team een bericht voor het programma ‚Nordmagazin‘ van de tv-zender NDR. In deze bijdrage wordt over het naaktwandelen in Duitsland geïnformeerd en wordt voorgesteld, aan de Rätzsee een officiële naaktwandelweg in te richten. De Rätzsee is sinds de jaren ’60 een bekende naaktbestemming in het merengebied van de ‚Mecklenburgische Seenplatte‘.

P.S.: De naaktwandelingen in de omgeving van de Rätzsee onder leiding van natuur- en landschapsgids Sabine Görmar worden – zodra het coronavirus pauze houdt of zelfs het begeeft – sinds 2019 in de Naaktiviteitenkalender aangeboden.

 

Geselecteerde verslagen
in het Nederlands